Direkt

Ta nadobuden ansambel sestavlja šest mladih fantov iz Primorske, ki jih povezuje ljubezen do glasbe in nastopanja.

Člani:
Andraž Štemberger (harmonika, vokal),
Nejc Frank (trobenta, vokal),
JonAn Herlič (trobenta, vokal),
Kristian Jenko (kitara, vokal),
Martin Rojc (bariton, bas kitara, vokal)
Anže Skok (bobni, bas kitara, vokal)

Člani ansambla Direkt so se med seboj poznali že od prej. Na začetku so Andraž, Nejc in Martin ustvarili trio zasedbo, ki je bila bolj za hobi ali zabavo, vendar se je to ob priključitvi Kristiana in Jon Ana prelevilo v bolj resno zadevo. Imeli so nekaj težav pri odločanju o imenu ansambla, saj so imeli v načrtu kar nekaj dobrih idej, vendar so se na koncu odločili za ime Direkt. Pod tem imenom so se prvič zbrali aprila leta 2021, v čudnih »koronskih« časih in se javnosti predstavili s priredbo pesmi Dareta Kavriča »Nekoč, ko se bodo gostilne odprle«. Takrat so prvič poželi ogromno zanimanja na socialnih omrežjih in dobili prva povabila na nastope. Nazadnje se je ekipi pridružil še Anže Skok.

Pojejo štiriglasno in nastopanja na malih kot tudi večjih odrih so že navajeni. Kot ekipa se zelo dobro ujamejo, saj se že več let osebno poznajo. V največji meri preigravajo slovenski repertoar narodno-zabavne glasbe, katera jim je najbolj pri srcu. Včasih pa se uporabi tudi tuji repertoar, v največji meri hrvaška zabavna glasba, kajti živijo ob slovensko-hrvaški meji in je vpliv sosednje glasbe močno prisoten pri njih.


Njihova največja posebnost je ta, da niso, tako kot vsi ostali klasični kvinteti v sestav vključili klarineta, ampak so dodali dodatno trobento. Vsi so obiskovali osnovno glasbeno šolo, Kristian, Jon An in Martin pa svoje glasbeno šolanje nadaljujejo na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Joan An in Nejc pa sta tudi člana trubaške skupine iz Postojne - Pivo in čevapi.


Največ nastopajo na različnih rojstnodnevnih zabavah, porokah, veselicah, so pa veseli tudi ostalih priložnosti. V spominu jim je najbolj ostala veselica iz Topolca, kjer so skupaj z Ansamblom Šepet priredili nor poletni “žur”. Poleti so se z ansamblom odpravili na dopust na hrvaško obalo, kjer so iz čiste potegavščine zaigrali nekaj pesmi in tudi tam takoj povzeli veliko pozornosti. Od takrat se je zanimanje za njihov ansambel povečalo tudi na Hrvaški strani, kjer so imeli že lepo število nastopov (poroke, rojstni dnevi...).

Kontakt:
E-pošta:
Telefon:
Internet:
Andraž Štemberger
ansambel.direkt@gmail.com
00386 (0) 70 774 221
https://www.facebook.com/ansambelDirekt/

Ansambel Direkt - Julij

Avtor besedila: Matej Trstenjak
Avtor glasbe: Ansambel Direkt
Avtor aranžmaja: Ansambel Direkt


© 2022 Založba TRSTENJAK

Ansambel Direkt - Sanjam, sanjam

Avtor besedila: Matej Trstenjak, Lovro Sadek
Avtor glasbe: Lovro Sadek
Avtor aranžmaja: Lovro Sadek, Martin Juhart, Mike Orešar

© 2022 Založba TRSTENJAK