Marjan Peterka

Svetovalec IKT

Od malih nog prepričan, da nimam posluha...

Nikoli glasbenik, pa vendar je glasba na nek način vedno bila moja spremljevalka. Veselje do računalnikov in začetki širše uporabe Interneta so pred več kot 20 leti botrovali nastanku spletnega portala Slovenske narodne pesmi ( www.narodne-pesmi.si ), na katerem še danes zbiramo besedila in posnetke naše glasbene kulturne dediščine.

V življenju so vzponi in padci... Tudi bolezen lahko močno zaznamuje naše življenje in eno od takšnih naključij je prekrižalo poti z glasbenikom in učiteljem diatonične harmonike Čebular Marjanom.

Soimenjaka Marjana žal ni več med nami, bo pa mi vedno ostalo v spominu njegovo sproščeno razmišljanje "Eeeee, Marjanče.... Tudi ti se lahko naučiš igrati na frajtonar'co".

Jaz, da se lahko naučim ? Harmonike pri svojih prvih petdesetih letih še nisem imel v rokah, zato sem bil prepričan, da bo Marjan hitro obupal nad mano.

Ampak ni obupal... Prav tako tudi ne Matej Trstenjak, ustanovitelj Igram.si, ki iskreno in preprosto pravi, da glasba osrečuje.

Strinjam se z njim - srečo lahko najdemo v drobnih stvareh, tudi v glasbi. Pa naj bo to kitara, trobenta, violina ali pa diatonična harmonika - vredno je poskusiti.

Zato sem se z veseljem odzval povabilu za sodelovanje pri Igram.si in verjamem, da bo spletni portal tudi tebi lahko v veliko pomoč pri učenju "frajtonar'ce".

Zaigraj in uživaj !

Marjan Peterka