Spletno učenje Igram.si

Dobrodošli v spletni učilnici Igram.si

Igram.si je spletni portal, na katerem se nahajajo učne lekcije v video obliki, za učenje diatonične harmonike preko spleta.

Učenje harmonike želimo približati popolnim začetnikom, ter podati zadovoljstvo tistim, ki ta instrument držijo v rokah že dlje časa in se želijo učiti nove pesmi. Prav tako je naš cilj, da se povežemo z izvajalci, z ustvarjalci in s poslušalci glasbe, ter z vsemi srčnimi podporniki glasbe.

Moto kateremu sledi ekipa Igram.si: "Igram, da osrečim". 

Za osrednjo "zvezdo" našega portala - FRAJTONARCO, smo posneli tale video:

Harmonika - Slovenski zaklad

Matej Trstenjak

Matej Trstenjak

Idejni ustanovitelj Igram.si

Z glasbo jadram skozi življenje že več kot 20 let in ravno ta ljubezen je bila povod za nastanek te spletne strani.

Ljudi in glasbe nočem deliti po predalih, ampak želim ravno nasprotno - da človek v glasbi uživa ne glede na okolico oziroma skupaj z okolico.

Več

Rok Frelih

Rok Frelih

Mentor in učitelj

Z glasbo sem se srečal 'še le' pri 15-ih letih, vendar mi je takoj sedla v srce. Spomnim se, ko sem prvič prijel v roko harmoniko in začel raziskovati njene dele. Občutek je bil neopisljiv.

Sprva sem se učil doma po tablaturah, ker pa sem želel nekaj več, sem se vpisal v glasbeno šolo k mentorju Toniju Pirnarju. Z njim sva preigrala več kot 150 skladb, nakar je dejal, da naj grem po svoji poti, saj sem po njegovem mnenju osvojil potrebno znanje.

Več

Marjan Peterka

Marjan Peterka

Svetovalec IKT

Od malih nog prepričan, da nimam posluha...

Nikoli glasbenik, pa vendar je glasba na nek način vedno bila moja spremljevalka. Veselje do računalnikov in začetki širše uporabe Interneta so pred več kot 20 leti botrovali nastanku spletnega portala Slovenske narodne pesmi ( www.narodne-pesmi.si ), na katerem še danes zbiramo besedila in posnetke naše glasbene kulturne dediščine.

Več

Žiga Ramšak

Žiga Ramšak

Učitelj harmonike in član ansambla Smeh

Kaj pa ti? Nosiš glasbo v srcu?

 

Več

Anže Iskra

Anže Iskra

Ljubitelj harmonike in član ansambla Boršt

Rojen sem v Novem mestu, harmoniko igram od 7. leta. Moj prvi učitelj je bil Ervin Struna, kasneje pa Rok Žlindra in g. Franc Mihelič. Po nekaj letih igranja sem začel nastopati na harmonikarskih tekmovanjih, kjer sem osvojil več nagrad, med drugim prvo mesto za pokal »Straža«.

Več

Miha Kropec

Miha Kropec

Harmonikar in vodja ansambla Galama

Galami z nami!

Več