Rok Frelih

Mentor in učitelj

Z glasbo sem se srečal 'še le' pri 15-ih letih, vendar mi je takoj sedla v srce. Spomnim se, ko sem prvič prijel v roko harmoniko in začel raziskovati njene dele. Občutek je bil neopisljiv.

Sprva sem se učil doma po tablaturah, ker pa sem želel nekaj več, sem se vpisal v glasbeno šolo k mentorju Toniju Pirnarju. Z njim sva preigrala več kot 150 skladb, nakar je dejal, da naj grem po svoji poti, saj sem po njegovem mnenju osvojil potrebno znanje.

Po enem letu in pol igranja sem se začel udeleževati tekmovanj v igranju na diatonično harmoniko, kar mi je bilo v užitek. Najbolj sem ponosen na absolutno zmago na BKDP prvenstvu, ki je potekalo v Mariboru leta 2012, posebej iz razloga, ker sem slavil z lastno skladbo. Od takrat ustvarjam tudi lastne skladbe.

Trenutno pa se ukvarjam tudi s poučevanjem diatonične harmonike v svojem kraju v Brežicah, kjer imam glasbeni center. Pomembno mi je, da zraven znanja širim tudi strast in ljubezen do glasbe. Ravno to, želim kot mentor prenesti na druge tudi preko portala Igram.si.

Če ti ob diatonični harmoniki srce bije drugače, potem si na pravem mestu.

Zaigraj z nami.

Rok Frelih